wtorek, 8 grudnia 2009

Isaura

ciasto:
1,5 szkl. mąki
3 łyżki kakao
3 łyżeczki proszku do pieczenia
1 kostka margaryny
1,5 szkl.cukru
4 jajka
1 cukier waniliowy

masa serowa:
70 dkg. białego mielonego sera
4 jajka
1,5 szkl. cukru
1/2 kostki masła
1 budyń śmietankowy

Margarynę pokroić na kawałki , włożyć do rondla wraz z cukrem , kakao, cukrem waniliowym.
Wlać 5 łyżek wody i gotować 5 minut ,co chwilkę mieszając,
Ostudzić , wymieszać z żółtkami.
Odlać pół szklanki masy(na polewę ) resztę wymieszać z mąka , proszkiem do pieczenia i ubita na sztywno pianą z białek.
Wyłożyć na posmarowaną blaszkę.

Masło utrzeć z cukrem,podczas ucierania dodawać stopniowo dodać żółtka i zmielony ser.
Na koniec wsypać budyń i dobrze wymieszać.
Przygotowaną masę serowa wyłożyć na przygotowane wcześniej ciasto i wyrównać.
Piec około 50-60 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku.
Wystudzone ciasto posmarować odłożoną masa kakaową i ewentualnie udekorować jeszcze lukrem.


smacznego

1 komentarz:

  1. Muszę to spróbować... wszelkiego rodzaju murzynki uwielbiam a Twój przepis już teraz mi smakuje ;)

    OdpowiedzUsuń